EWO Market - Tipurile de uleiuri pentru autoturisme si importanta lor in functionarea corecta a masinii tale

Importanta alegerii corecte a uleiului pentru motor

O parte importanta a intretinerii masinii tale este sa schimbi uleiul la intervale regulate. Uleiul pentru motor ajuta la lubrifierea pieselor in miscare ale motorului si mentinerea lui curat. In plus, uleiul pentru motor poate ajuta la imbunatatirea performantei si durabilitatii motorului, reducand uzura si coroziunea componentelor interne si reducand emisiile de gaze de esapament. In acest articol, vom examina diferitele tipuri de uleiuri disponibile pentru autoturisme si importanta lor pentru functionarea corecta a masinii tale.

Uleiuri conventionale vs. sintetice

Uleiurile pentru motor sunt disponibile in trei tipuri principale: conventionale, sintetice si semisintetice. Uleiurile conventionale sunt obtinute prin prelucrarea petrolului brut si sunt cele mai comune si accesibile tipuri de uleiuri pentru motor. Uleiurile sintetice sunt fabricate din compusi sintetici, ceea ce le ofera proprietati superioare in comparatie cu uleiurile conventionale. Acestea sunt mai scumpe, dar pot oferi performante mai bune, o durata de viata mai mare si o stabilitate mai mare la temperaturi ridicate. Uleiurile semisintetice sunt o combinatie intre uleiurile conventionale si cele sintetice, oferind avantajele ambelor tipuri de uleiuri.

Recomandări:

O alta caracteristica importanta a uleiurilor pentru motor este tipul de greutate. Uleiurile pentru motor pot fi cu o singura greutate sau cu mai multe greutati. Uleiurile cu o singura greutate sunt concepute pentru a functiona la o anumita temperatura si sunt mai rare in zilele noastre. Uleiurile cu mai multe greutati sunt proiectate pentru a functiona la o gama mai larga de temperaturi si ofera o performanta mai buna decat uleiurile cu o singura greutate.

Specificatii API si SAE

O alta caracteristica importanta a uleiurilor pentru motor sunt specificatiile API (American Petroleum Institute) si SAE (Society of Automotive Engineers). Aceste organizatii dezvolta specificatii si standarde pentru uleiurile pentru motor, astfel incat acestea sa ofere performanta si protectie adecvate pentru motoarele autoturismelor.

API clasifica uleiurile pentru motor in functie de performanta si compatibilitatea cu anumite tipuri de motoare. Clasificarea API include litera "S" pentru uleiurile pentru motoarele pe benzina si litera "C" pentru uleiurile pentru motoarele diesel. Litera "S" sau "C" este urmata de o litera si un numar, cum ar fi "SN" sau "SM" sau "C3", care indica nivelul de performanta al uleiului. Cu cat litera este mai avansata in alfabet, cu atat este mai recenta si mai avansata tehnologic.

SAE clasifica uleiurile pentru motor in functie de densitatea si viscozitatea lor. Acestea sunt denumite uleiuri "multigrad", deoarece pot functiona la o gama mai larga de temperaturi decat uleiurile cu o singura greutate. De exemplu, un ulei SAE 5W-30 este mult mai subtire la temperaturi reci decat un ulei SAE 20W-50, ceea ce ajuta la pornirea motorului si la reducerea uzurii. De asemenea, uleiurile multigrad au un numar de grad alaturi de litera SAE, cum ar fi 5W-30 sau 10W-40.

Alegerea corecta a uleiului pentru motor

Este important sa verifici specificatiile API si SAE atunci cand alegi uleiul pentru motor pentru masina ta. Aceste specificatii te ajuta sa alegi un ulei cu performanta si compatibilitate adecvate cu motorul tau. De asemenea, este important sa respecti recomandarile producatorului de masini pentru intervalul de schimbare a uleiului, pentru a asigura o functionare optima a motorului si o durabilitate maxima.

Inainte de a alege un tip de ulei pentru motor, este important sa verifici manualul de utilizare al masinii tale si sa consultati un mecanic calificat pentru a determina cea mai buna alegere pentru masina ta.

La EWO Market, gasesti o gama larga de uleiuri pentru motor, care respecta specificatiile API si SAE. In plus, oferim consultanta si suport pentru a te ajuta sa alegi uleiul potrivit pentru masina ta si sa intretii motorul in stare excelenta.

Lasă un comentariu

Toate comentariile vor fi procesate înainte de a fi publicate

Articole promovate

Ulei motor Castrol Edge 5W30, 1LUlei motor Castrol Edge 5W30, 1L
Ulei motor Castrol Edge 5W30, 1L
Preț la ofertă54,99 lei
Ulei motor Ford Formula F 5W-30 1L
Ulei motor Ford Formula F 5W-30 1L
Preț la ofertă32,99 lei

Produse din aceasta categorie

Vezi toate
Vaselina CA 2 Hexol, 4 kgVaselina CA 2 Hexol, 4 kg
Vaselina CA2 Hexol, 4kg
Preț la ofertă84,99 lei
Ulei motor SAE 10W30 Hexol MotoGarden 0.6LUlei motor SAE 10W30 Hexol MotoGarden 0.6L
Ulei motor SAE 10W40 MotoSprint Hexol, 1LUlei motor SAE 10W40 MotoSprint Hexol, 1L
Ulei motor SAE 10W40 MotoSprint Hexol, 1L
Preț la ofertă22,99 lei
Vaselina CA 3 Hexol, 4 kgVaselina CA 3 Hexol, 4 kg
Vaselina Premium CA3 Hexol, 4kg
Preț la ofertă98,99 lei
Vaselina CA2 Hexol Gammax, 400grVaselina CA2 Hexol Gammax, 400gr
Vaselina CA2 Hexol Gammax, 400gr
Preț la ofertă12,59 lei
Vaselina CA 2 Hexol, 1 kgVaselina CA 2 Hexol, 1 kg
Vaselina CA2 Hexol, 1kg
Preț la ofertă20,99 lei
Vaselina CA G2 Hexol, 400 grVaselina CA G2 Hexol, 400 gr
Vaselina CA G2 Hexol, 400gr
Preț la ofertă15,99 lei
Economisește 60%
Ulei motor MX SAE 20w40 HexolUlei motor MX SAE 20w40 Hexol
Ulei motor MX SAE 20w40 Hexol
Preț la ofertăDe la 16,70 lei Preț normal41,99 lei
Vezi opțiuni
Ulei pentru motor 15W40 Hexol StandardUlei pentru motor 15W40 Hexol Standard
Ulei pentru motor 15W40 Hexol Standard
Preț la ofertăDe la 19,79 lei
Vezi opțiuni
Ulei pentru amestec 2T HexolUlei pentru amestec 2T Hexol
Ulei pentru amestec 2T Hexol
Preț la ofertăDe la 10,79 lei
Vezi opțiuni
Ulei ATF Hexol Standard, 1LUlei ATF Hexol Standard, 1L
Ulei ATF Hexol Standard, 1L
Preț la ofertă18,99 lei
Vaselina LI EP2 Hexol, 400 grVaselina LI EP2 Hexol, 400 gr
Vaselina LI EP2 Hexol, 400gr Blue
Preț la ofertă22,99 lei